0
Ενεργειακές λύσεις

Για το ξενοδοχείο

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο τουριστικός τομέας αποτελεί αναμφίβολα το βασικότερο πυλώνα ανάπτυξης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Η ραγδαία αύξηση του τουρισμού αποτελεί ανάχωμα στην  οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας την τελευταία επταετία. Η ανάπτυξη αυτή όμως εκτός από μεγάλες ευκαιρίες φέρνει και νέες προκλήσεις και νέα στοιχήματα. Ένα από αυτά τα κρίσιμα στοιχήματα είναι η ορθολογική διαχείριση της ενέργειας.

Το ενεργειακό κόστος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μεταβλητά κόστη οποιασδήποτε ξενοδοχειακής μονάδας. Η αύξηση τόσο της πληρότητας των ξενοδοχείων όσο και η επιμήκυνση της τουριστικής  περιόδου οδηγούν σε παράλληλη γεωμετρική αύξηση των ενεργειακών αναγκών. Επιπλέον παράγοντας που μεγεθύνει τις ενεργειακές ανάγκες είναι οι συνήθειες των επισκεπτών, καθώς όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν παραπάνω από μια ηλεκτρονική συσκευή κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Το ενεργειακό κόστος που προκύπτει δεν αφορά μόνο την κατανάλωση ενέργειας αλλά έχει και άλλες προεκτάσεις όπως η γήρανση του ηλεκτρικού δικτύου, η καταπόνηση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, φθορές, ακόμα και ολική καταστροφή κάποιων μηχανημάτων με ταυτόχρονη αύξηση τν εργατοωρών που απατούνται για τη διατήρηση της λειτουργικότητας της ξενοδοχειακής μονάδας.

Παραπέρα ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο είναι οι περιβαντολλογικές επιπτώσεις και η αειφόρος ανάπτυξη. Ο σύγχρονος υποψήφιος επισκέπτης πριν επιλέξει τον προορισμό του και το ξενοδοχείο που θα περάσει τις διακοπές του, λαμβάνει υπόψη του αρκετούς και διαφορετικούς παράγοντες. Με την ανάπτυξη του διαδικτύου η πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την κάθε ξενοδοχειακή μονάδα είναι διαθέσιμες σε οιονδήποτε το επιθυμεί. Δεν είναι τυχαίο ότι το  σύγχρονο destination marketing έχει επικεντρωθεί στην προώθηση μέσω του  “mouth to mouth” (από στόμα σε στόμα), δηλ, στην προώθηση ξενοδοχειακών  μονάδων μέσω των πραγματικών εμπειριών των επισκεπτών. Sites όπως το Booking και το TripAdvisor έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στην επαναδιαμόρφωση του ξενοδοχειακού marketing. Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό γνωρίζουν καλά τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει μια αρνητική κριτική και από την άλλη ποσό θετικά επιδρά στις πωλήσεις του ξενοδοχείου το οποιοδήποτε θετικό σχόλιο. Το μεγάλο στοίχημα είναι πως ένα ξενοδοχείο θα καταφέρει να διαφοροποιηθεί και να αποσπάσει θετικά σχόλια και κριτικές. Η απάντηση, ειδικά για τα ξενοδοχεία της χώρας μας, είναι σαφής και ξεκάθαρη : Επενδύοντας σε «πράσινες» εφαρμογές.

Κάθε ξενοδοχειακή μονάδα της χώρας μας «οφείλει» να επενδύσει σε πράσινες εφαρμογές και πράσινες λύσεις. Το κλίμα στη χωρά μας είναι ιδανικό για την υλοποίηση τέτοιων επενδύσεων, καθώς προσφέρουν πολύ σύντομο χρόνο απόσβεσης και παράλληλα λειτουργούν θετικά στην εικόνα του κάθε ξενοδοχείου. Επισκέπτες υψηλού μορφωτικού επιπέδου και εισοδήματος τείνουν να λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους την περιβαντολλογική συνείδηση της ξενοδοχειακής μονάδας που προτίθενται να επισκεφτούν.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΔΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Στην Κλάδης Ενεργειακή μπορούμε να σας προτείνουμε μια ευρεία γκάμα ενεργειακών εφαρμογών  που στοχευμένα θα απαντούν σε κάθε σας ανάγκη. Οι προτάσεις μας συνοψίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες

Λύσεις για άμεση εξοικονόμηση

Εξοικονομήστε αρκετές χιλιάδες ευρώ επιλέγοντας την Elpedison σαν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας

Περισσότερα
Λύσεις για βελτιστοποίηση της ποιότητας ισχύος

Βελτιστοποιήστε την ποιότητα ισχύος, γλιτώστε χρόνο και χρήμα

Περισσότερα
"Πράσινες επενδύσεις"

Επενδύστε στην "πράσινη" ενέργεια, γίνετε παραγωγοί καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας αξιοποιώντας το Net Metering

Περισσότερα